Zum Kotzen!

Door _Eend_ op zondag 23 augustus 2009 19:25 - Reacties (10)
Categorie: Nieuws, Views: 4.359

Elke keer als ik een (voor mij althans) interessant onderwerp heb om een stukje over te schrijven gebeurt er iets vreemds in de wereld. Bijvoorbeeld piraten die het tegen de US Navy willen opnemen of een Nederlandse politica die met een vreemd voorstel komt. Nu kwam ik weer tijdens mijn dagelijkse gang rond nieuwssites uit bij een wel heel triest bericht: Schietpartij op dancefeest Hoek van Holland.

In het nieuwsbericht staat zelfs een YouTube filmpje van de gebeurtenissen op het Sunset Grooves festival. Zum kotzen: 1 dode en 6 gewonden door een schietpartij. Midden op een festival! Nou heb ik niet bepaald een tere ziel, maar dat filmpje is echt verschrikkelijk. Er valt voor zover ik hem heb gezien geen slachtoffer te bekennen, maar de (pistool)schoten zijn onmiskenbaar. Er liepen zoveel mensen rond dat je niet eens hoeft te richten om met zekerheid iemand te raken, tenzij de schutter recht de grond in schiet.

Hoe achterlijk moet je zijn om een (vuur)wapen mee te nemen naar een feest, en het dan ook nog te gaan gebruiken. Volgens sommige berichten liepen het aantal schoten in de tientallen. In hoeverre je dat moet geloven is nog maar de vraag, want niemand is toch zo gek om zovaak te schieten terwijl er minstens 40.000 man om je heenloopt?

Toch?

Volgende: A STAR is burning 08-'09 A STAR is burning
Volgende: Mooiste Auto. Allertijden. 07-'09 Mooiste Auto. Allertijden.

Reacties


Door Tweakers user kipusoep, zondag 23 augustus 2009 19:42

Tjah... Ik kijk er niet meer van op. Nederland is naar de klote... :/

Door Tweakers user LinuX-TUX, zondag 23 augustus 2009 19:44

In z'n totaliteit is het gewoon achtelijk, ben blij dat ik niet heb besloten om m'n vriendin & schoonpaps hoek van holland te laten zien gister, wist niet eens af van het feest, maar heb kennelijk niets gemist.

Stel randdebielen, schutter en de gekken die R'dam Hooligan zitten te schreeuwen. Volk met een gedeeld IQ van een pinda.

Door Tweakers user Mr.Qips, zondag 23 augustus 2009 19:46

Nou nou zo dramatisch is het nou ook al weer niet. Op andere sites commenten mensen ook al berichten als "in Nederland kan je geen feest meer organiseren zonder dit soort problemen". Dat valt alleszins mee, kijk maar naar Lowlands wat nu aan de gang is. Gaat helemaal goed, gezellige sfeer, geen problemen. Vorig jaar was ik er ook en ook mijn ervaring is dat het heel gezellig is. En dan is er geen controle op drugs, wapens of whatever. Pinkpop idem.

Mensen moeten eens leren om dingen niet te overdramatiseren.

Door Tweakers user _Eend_, zondag 23 augustus 2009 20:04

Comments op nieuwssites zijn altijd overdreven, hoe vaak ik al niet heb gezien dat ze het Leger in moeten schakelen. Of dat het verboden moest worden, of nog meer regels. En dan gaan dezelfde commenters in het volgende nieuwsbericht tekeer tegen de "regeldrift" van de huidige regering. Krom? Als een hoepel..

Maar wat ik me afvraag, hoe haal je het in je hoofd om wapens mee te nemen naar een feest? Bepaalde mensen zijn blijkbaar zo diep gezonken. Maar om meteen te zeggen dat Nederland naar de klote is, is imho wel een beeeeetje overdreven.

[Reactie gewijzigd op zondag 23 augustus 2009 20:04]


Door Tweakers user Mr.Qips, zondag 23 augustus 2009 20:36

Tja, waarom wapens meenemen naar een feest? Omdat er weleens anderen kunnen zijn met wapens, en dan zal je je moeten kunnen verdedigen. De eerste schoten zijn ook in de lucht geweest; simpelweg om dreiging uit te stralen. Natuurlijk loopt zoiets snel uit de hand; mensen horen iemand schieten (niet wetend dat het in de lucht is), pakken zelf hun geweer en schieten naar waar het geluid vandaan kwam. En dat alles onder invloed van drugs, alcohol en spanning.

Om terug te komen op je vraag: waarschijnlijk waren het hooligans van Feyenoord vs die van Ajax. Schijnbaar was het al bekend dat ze beiden aanwezig zouden zijn. Nu kan je de tweede zin van deze comment toepassen, etc.

Door Tweakers user enverlin, zondag 23 augustus 2009 23:37

Stel randdebielen, schutter en de gekken die R'dam Hooligan zitten te schreeuwen. Volk met een gedeeld IQ van een pinda.
I second that, maar het kan ook zo zijn dat die schoten van de politie/ME zijn geweest.
Het klinken niet echt als kogels, maar als rubber.


Al bij al: -1
Stelletje hopeloze mensen.
Ik las het vannacht, en dacht echt: ah het zal weer eens niet.

Door Tweakers user Theadalus, maandag 24 augustus 2009 02:42

Tja, waarom wapens meenemen naar een feest? Omdat er weleens anderen kunnen zijn met wapens, en dan zal je je moeten kunnen verdedigen.
Wanneer je een wapen bij je draagt ter verdediging ben je net zo erg dan de mensen die een wapen dragen voor andere redenen, omdat een heleboel mensen de verleiding niet kunnen weerstaan om hun "verdedigingswapen" niet als aanvalswapen te gebruiken.

Bovendien krijg je dan Amerikaanse taferelen waar iedereen het recht heeft (of denkt te hebben) om een wapen te dragen. Dan krijg je een samenleving waarin je bv al na een snelheidsovertreding door meneer agent met getrokken wapen (trigger happy retards) wordt gesommeerd om je auto te verlaten (alsof je de grootste crimineel bent).

Nee dank je, laat jij nou maar fijn je wapen thuis, doe ik ook.

[Reactie gewijzigd op maandag 24 augustus 2009 02:43]


Door Tweakers user GrooV, maandag 24 augustus 2009 09:09

@AvdE,

Die politie pistooltjes klinken nu ook niet echt zwaar he, en het is opgenomen met een cheapass camera dus ik weet niet of je nu met zekerheid kan zeggen dat het rubberkogels zijn

Door Tweakers user dvdheiden, maandag 24 augustus 2009 10:32

Buiten het feit dat wat daar gebeurd is, te absurd voor woorden is, vind ik wel dat er wat kanttekeningen geplaatst moeten worden.

- Controle bij de ingang alleen aan het begin van de avond, later kon men ongezien, zonder gecontroleerd te worden doorlopen
- Feest voor 18+, maar ook gewoon kinderen toegelaten
- Warm weer i.c.m. veel alcohol (+drugs eenvoudig verkrijgbaar)
- Afzetting van het terrein met doodeenvoudige hekjes
- Vergunning voor 15.000 man, maar er 50.000 toelaten
- Een gratis feest op het strand vlakbij Rotterdam (enkele weken na de supporters rellen in Amsterdam) zou eigenlijk al de alarmbellen moeten laten rinkelen
- Zeer slecht bereikbare locatie (iedereen moest over een dijk met 2 banen)
- Niet afdoende beveiliging
- Naar het schijnt: toelaten op het terrein van Hooligans (die ook buiten de hekken al "Rotterdam Hooligans" geroepen zouden hebben)

Kortom, de organisatie van het evenement heeft toch wel wat steken laten vallen.

Dit in schril contrast met het bezoeken van een voetbalwedstrijd, waar ik, terwijl ik op de familietribune zit, toch echt al snel 3 keer doorzocht/gecontroleerd wordt en vervolgens erg veel politie klaar staat mocht het toch uit de hand lopen.

[Reactie gewijzigd op maandag 24 augustus 2009 10:35]


Door Tweakers user bat266, maandag 24 augustus 2009 16:08

De organisatie had een vergunning voor 28000 mensen. Het was een openbaar feest waar enige controle was. Het is in Nederland verboden om mensen te weigeren omdat ze iets roepen. Er was slechts 100 man politie available. Ja er zijn fouten gemaakt, maar je kunt niet alles voorkomen. Als er naar verluid 80 man komen om rotzooi te trappen kun je daar als orgamisatie weinig aan doen behalve het feest niet organiseren.

Reageren is niet meer mogelijk