Slooppremie FTW!

Door _Eend_ op donderdag 21 mei 2009 12:41 - Reacties (9)
Categorie: Persoonlijk, Views: 4.986

Denk je alles gehad te hebben deze maand -die minstens 3 weken te lang was-, krijg je vlak voor de uitbetaling van je StuFi een nog leuker probleem voorgeschoteld. Mijn auto had al een tijdje last van een raar zoemend geluid dat van een van de wielen kwam. Omdat ik student ben ben ik eerst voor de goedkoopste oplossing gegaan: de bandenspanning controleren. Die was goed, dan maar hopen dat het niks is. Maar een paar dagen later was het geluid al een stuk harder, vooral na een stukje over de autobahn. Toch maar even naar de garage dan, en wat blijkt: een kapotte wiellager.

Daar gaat weer een flinke lading pegels, die ik niet heb. Maar dat was nog niet alles: een van de lagers tussen de aandrijfas en de versnellingsbak was ook kapot. En dat is een veel duurder geintje. Voor 700 euro krijgt mijn auto een versnellingsbaktransplantatie (mooi scrabblewoord :+). En dat voor een auto die nog geen 100.000 km. heeft gelopen!

Gelukkig kan ik er nog wel mee doorrijden, maar die lager kan het elk moment begeven. Misschien morgen, maar misschien pas over een jaar. Tijd om wat informatie over de slooppremie te zoeken dus.

Lessons learned:
- Nooit (bijna) al je spaargeld uitgeven aan een tweedehands auto.
- Een kratje bier investeren om een automonteur mee te nemen op autojacht.

Volgende: Mooiste Auto. Allertijden. 07-'09 Mooiste Auto. Allertijden.
Volgende: Lelijkste auto. Ooit. 04-'09 Lelijkste auto. Ooit.

Reacties


Door Tweakers user HendrikN, donderdag 21 mei 2009 13:12

Gelukkig zijn die premie's net omhoog gegaan, als ik me niet vergis ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 mei 2009 13:12]


Door Tweakers user LyP0, donderdag 21 mei 2009 14:02

ow shit dat is minder, om wat voor auto gaat het ?
autobahn zou k zelf nooit doen wanneer k niet zeker ben van de degelijkheid van het voertuig.
Wel is de autobahn een goede optie om te zien of er niet te veel paarden zijn ontsnapt, al zou een rollendeweg beter zijn.

btw monteur mee nemen wanneer je een auto gaat halen bied ook geen 100% zekerheid. Een van mn vrienden heeft een 2ehands corsa gekocht voor 8000,- die nagekeken is door een monteur die hij mee nam voor de aankoop. Binnen 2 maanden tijd meerdere reparaties :
2x snelheidsmeter defect
1x accu defect
1x startmoter defect
1x dynamo defect

hoop iig dat het goed komt met je autotje

Door Tweakers user Tweaty, donderdag 21 mei 2009 14:52

heeft die vriend van je in 2 maand tijd die slopel aardig afgeragd ;)

Door Tweakers user _Eend_, donderdag 21 mei 2009 14:54

Renault Clio 1.2. Maar op de Autobahn heb ik niet veel harder gereden dan op "onze" snelwegen: 130 km/u. Dat ik de autobahn opreed was de dag nadat het geluid (volgens mij) voor het eerst te horen was. Ik wist dus nog van niks, en toen was het nog een vaag geluid. Totdat ik 130 aantikte, toen was het geluid ineens veel harder. Ik moest toch de volgende afslag hebben, dus gas los en dan eraf.

Mocht iemand van zijn auto en no-claim afwillen: mijn clio is een gewillig slachtoffer :+

edit: Op de nederlandse wegen hou ik me uiteraard aan de maximum snelheid

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 mei 2009 16:22]


Door blokje, donderdag 21 mei 2009 16:04

Ah, een clio. Welk Bouwjaar? Had er 1 uit 93 en kon zo ongeveer iedere 9 maanden wel een wiellager laten vervangen. Laten we het houden op een clio kwaaltje ;-) Als je beetje handig bent kan je het misschien nog wel zelf doen ook.

Door Tweakers user bjorntje424, donderdag 21 mei 2009 16:20

En hoe kan een monteur zien dat een lager snel gaat slijten voordat jij hem gaat kopen? Juist, niet dus.

Door Tweakers user _Eend_, donderdag 21 mei 2009 16:27

Klopt, maar die monteur had wel andere kunnen dingen zien, zoals de half verotte kabel die de startmotor van prik voorziet die een paar maanden geleden is vervangen ;)

Door Tweakers user Miglow, donderdag 21 mei 2009 17:11

Lesson to learn: neem een monteur mee met goeie oren, ram die auto eens op de brug en weiger een radio tijdens je proefrit, zo hoor je sommige dingen al aankomen, zoals in mijn geval een differentieel dat een beetje verrot was.

Door Tweakers user _Eend_, zaterdag 23 mei 2009 12:09

Dat heb ik ook gedaan, zonder de monteur en de brug. Beetje over de snelweg, een kronkelig weggetje en een slechte klinkerweg en een leeg industrieterrein gereden. Geen vuiltje aan de lucht. Na de garantieperiode ging alles stuk, lampjes, remlichten, kabels, lagers etc. Volgende keer toch maar een Lada Niva kopen, die gaat nooit stuk :+

Reageren is niet meer mogelijk