Piraten vs US Navy

Door _Eend_ op zaterdag 11 april 2009 10:46 - Reacties (10)
Categorie: Nieuws, Views: 5.120

Ik was van plan om mijn eerste blogpost te beginnen met een nette introductie, maar al tijdens het schrijven van dat bericht viel mijn oog op het LCD schermpje van mijn G15. Wat zag ik daar? Piraten die de kapitein van een eerder gekaapt schip gegijzeld houden hebben verklaard terug te vechten als de US Navy aanvalt.

Het artikel (http://www.telegraph.co.u...ght-US-Navy-warships.html), compleet met een verklaring van een piratenhoofdman die zijn collega's te hulp zal schieten als de US Navy aanvalt. Een grappige, suicidale claim. Dat is zoiets als dreigen dat je stenen gaat gooien naar een tank. Slecht voor de lak van de tank, maar wel goed voor een paar sterke verhalen. Ik moest gelijk denken aan de reclame van Holland Casino. "Bluf alleen wanneer het geloofwaardig is". Dus hebben de piraten een vliegdekschip achter de hand gehouden, of zelfs een complete vloot marineschepen?

Er zijn zelfs een aantal piratenschepen op weg naar de plaats van de (mogelijke) confrontatie, die het op zullen moeten nemen tegen o.a. de destroyer USS Bainbridge. Gewapend met een 127mm kanon, twee 25mm kanons* en 4 12.7mm. mitrailleurs, een groot aantal luchtdoelraketten, anti-scheepsraketten en kruisraketten en tot slot nog twee helikopters volgepropt met sonarapparatuur en een 7.62mm mitrailler. Je moet behoorlijk suicidaal zijn om het zelfs tegen maar één destroyer op te nemen met je groepje krakkemikkige piratenbootjes.

Gelukkig is er een speciaal onderhandelingsteam van de FBI aanwezig, die onderhandeld met de piraten over de vrijlating van de kapitein, die er trouwens ook al een (mislukte) ontsnappingspoging op heeft zitten. Dus hopelijk loopt dit hele verhaal met een sisser af, en anders varen er weer wat minder piraten rond op deze wereld.

*kanons is de marineterm voor wat wij landrotten kanonnen noemen.

Volgende: Vreemde voorstellen, part one 04-'09 Vreemde voorstellen, part one

Reacties


Door Tweakers user coubertin119, zaterdag 11 april 2009 11:12

Vergeet niet dat er nog een vijftigtal gijzelaars van diverse landen op die krakkemikkige piratenbootjes zitten, dus al dat wapengeweld gaan ze niet meteen loslaten op die piratenvloot :).

Door Tweakers user mastr-dc, zaterdag 11 april 2009 11:16

Tja ze hebben ook al een bevoorradingsschip van de Duitse marine proberen te kapen wat ook niet gelukt is :)

Ze zijn gewoon te zelfzeker geworden. Ik heb de indruk dat ze ondanks de internationale vloot die daar aanwezig is om de handelsschepen te beschermen, de piraten nog steeds alles ongehinderd kunnen doen.

Door Tweakers user ThePiratemaster, zaterdag 11 april 2009 11:51

arrggh. die kapitein gaat van de plank!

Door Tweakers user _Eend_, zaterdag 11 april 2009 15:06

De piraten hebben hun activiteiten verplaatst naar gebieden waar minder marineschepen aanwezig zijn., het begin van een gevaarlijk kat-en-muis spelletje. Dat is een normale reactie, als ergens de politie rondrijd loop je als crimineel ook een blokje om, om daar een misdaad te plegen.

Het lijkt me ook vrij lastig om tussen al het normale verkeer nou net dat ene piratenschip eruit te pikken. Ze kunnen ook niet overal tegelijkertijd aanwezig zijn.

Door Tweakers user kroesed, zaterdag 11 april 2009 15:26

Het grote lokale probleem is dat 10.000 ervoor zorgt dat zo'n piraat kan gaan rentenieren.
Dat het leven wat je leid zonder piratenavontuur niet erg lang duurt, en de kans voorheen nogal groot was dat ermee weg kwam.

Dat leidde ertoe dat er op een gegeven monent wel erg veel piraten waren, dat sommige landen de marine erheen hebben gestuurd, maar die marine gaat niet schieten op een boot met gijzelaars.

Die marine stuurd dus een sealteam, en daar kan iedere piraat in ieder geval zijn best voor doen om dan nog even wat gijzelaars te doden, danwel dat sealteam een paar boobietraps te laten zien, ik denk dat die piraat dat bedoelt.

Want ze zijn misschien wel arm, ze hebben weinig opleiding gehad, maar ze zijn niet gek en ook niet dom, en niets te verliezen.
En ze zien elke dag meerdere schepen voorbij komen met hun pensioenplan.

Door Tweakers user _Eend_, zondag 12 april 2009 12:31

Het containerschip, de Maersk Alabama is aangekomen in Alabama. Nu de kapitein en de andere 50+ gegijzelden nog :) Maar dat zal niet zo snel gebeuren, waarom zou je het kip met de gouden eieren slachten?

Update: De kapitein is bevrijd, en er lopen 3 piraten minder rond op de wereld. Detail is dat de kapitein de kapitein was van een schip dat voedselhulp aan boord had voor Afrika..

[Reactie gewijzigd op zondag 12 april 2009 20:35]


Door Tweakers user flippy, maandag 13 april 2009 11:47

ze zouden gewoo de bischmark weer moeten opvissen uit het water en die daar rond laten varen. piraatje gespot? hoppa, gewoon direct en zonder waarschuwing een 380mm granaat door het bootje heen jassen.

Door Tweakers user _Eend_, maandag 13 april 2009 14:23

Beetje botte oplossing, maar daar heb ik ook aan zitten denken. De US Navy heeft in de jaren 90 zijn laatste slagschepen buiten dienst gesteld (oa. de USS Missouri). Dat is een stuk goedkoper dan een 70 jaar oud schip van de zeebodem oplichten, schoon te maken en dan alle schade repareren. ;)

Door Tweakers user Mr_gadget, woensdag 15 april 2009 16:46

Bij futurweapons hadden ze de ideale oplossing: een robot speedboot met een dikke mitrailleur. Die kan dan naast de boot varen en de piraten overhoop schieten, en als de piraten terugvuren dan gaat er niemand van de bemanning dood, slechts een robot die weer te repareren is.

Totdat de piraten doorkrijgen dat hij vanaf de boot deels word bedient en dan gaan ze grover geweld gebruiken?

Door Tweakers user _Eend_, woensdag 15 april 2009 19:12

Je zit midden op een zee of oceaan. Niet op het IJsselmeer ;)

De ideale oplossing zou zijn dat hun land weer een stabiele regering heeft met een sterke economie. En de meeste landen in die regio hebben geen van beiden..

Reageren is niet meer mogelijk